Projek Pulut sri Kaya/sekaya...

Hmmm...
Asal je petang, pikir nk masak ape..ni kira rajin sikitlah niiiee..so, biel dengar santan ade terus rendam beras pulut untuk dibuat kuih pulut Sekaya..maybe ade org panggil nama lain kot..

Biasenye klu nak makan kuih ni kene tunggu bulan Ramadhan je..psl time tu lah mak akan buat.. Iar tangan mak mmg sedap..menjadi jek walaupun masuk air wap.. huhuhu..
Tp sampai bile kan asyik nak suruh mak masak..jd belajar2lah sendiri..
dulu-dulu klu buat, keras sampai baling dinding pun tak pecah..kadang2 tuuu lebik sangat lah.. Pulut x masak lah..emmm..macam2 jadi sehingga nak dapat betul2 menjadi..
Kuih ni leceh nyerr tang kepala tu lah..memag sedap dimakan time petang camni.. biase orang jual tu keras ke tang kepala tuuu..tp stail mka I buat ni tak pakai tepung gandum..cuma pakai tepung beras je..tu yg lembut n manis2 gitu..
Ni kes tak sedar diri ni tau..pasal perut ni dah 32 week..berat pun makin naik..& nurse dah pesan suh kurangkan makan karbohidrat nihh..tp lantak lah..bukan selalu pun..sekali sekala je makan benda2 yg heavy n sweet nihh...
haa..ni lah rupenye..rase2 kawan2 lain lagi expert buat kuih ni..I buat main agak2 je bahan2nye..tak de sukatan yang fixed..just agak2 je...klu nak tulis resepi tu..takut tak jadi lak..

hehehe..ape-ape pun utk tatapan kawan jek lah..nnt kalau ade mase lg..akan try masukkan resepinye..
Selamat Menjamu Selera!!!